Monique Journée   -   Training en Advies                                                                  Hoe nu verder....?

Over mij....


Enkele jaren geleden heb ik mij gerealiseerd dat alles wat er in mijn leven is gebeurd, de leuke dingen en de minder leuke dingen, mij gemaakt hebben tot wie ik nu ben en dat ik nog veel meer kan zijn en dat ik dat nu aan het worden ben. 

Ik heb geleerd dat de manier waarop je je verhaal over je leven vertelt, veel prijs geeft over hoe je in het leven staat. Voor mij was dat niet altijd een positieve kijk. Ik heb ervaren als je je blik verandert hoe mooi het leven is en hoeveel meer invloed je ineens blijkt te hebben als je beseft dat je altijd een keuze hebt hoe je omgaat met situaties en hoe je situaties zelf kunt creëren. 

In 2011 heb ik een lange loopbaan bij de belastingdienst douane afgesloten, nadat ik al op meerdere levensgebieden afscheid had genomen. Neale Donald Walsch heeft een boek geschreven met de titel "als alles verandert, verander dan alles". Dit dus.... 

Diverse studies, trainingen en workshops zijn gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ik ben geleidelijk het werken met vluchtelingen ingerold. Geen bewuste keuze, maar dat werd het wel steeds meer. En terugkijkend op mijn leven heb ik altijd meer contact gehad met mensen met een andere achtergrond dan de Nederlandse. Het was dus eigenlijk best wel logisch. Andere culturen en religies hebben mij altijd geboeid.

Ik houd heel erg van situaties ontwarren, de grote vragen van het leven doorgronden, het begin vinden en vandaar uit weer verder, zowel bij mensen, maar ook bij materiele vraagstukken. Ik ben heel creatief, voornamelijk in mijn hoofd en steeds meer ook met mijn handen en altijd weer een oplossing vindend.  

(H)erkenning! 

Ik voel mij thuis bij de gnostische levensfilosofie. De woorden "Mens sta op en herken jezelf!" zijn echt bij mij binnengekomen. Dit is waar het leven omdraait. Verbind je met je eigen levensdraad en (h)erken jezelf! Kennis en ervaring

 • 2 jaar studie psychodyamisch therapeut aan de Academie voor Psychodynamica
 • Opleiding tot therapeut rouw- en verliesverwerking bij opleidingscentrum De Roestenburgh
 • Opleiding tot ONA-docent (Orientatie Nederlandse Arbeidsmarkt)
 • cursussen storytelling bij Pars Fortunae
 • Persoonlijke begeleiding van Bram Moerland, cultuurfilosoof en autoriteit op het gebied van gnostiek
 • vele trainingen en workshops op het gebied van human design, reconnective healing, theta-healing, sjamanisme, interculturele communicatie, familie-opstellingen etc. 
 • 'Innerlijke burcht' Teresa van Avila, een mystica uit de 17e eeuw
 • 'Donkere nachten van de ziel' Johannes van het Kruis, mysticus uit de 17e eeuw
 • Thomas-evangelie, Nag-Hammadi-geschriften
 • 35 jaar werkervaring bij de Belastingdienst, Douane, COA, Vluchtelingenwerk 
 • Levenservaring als dochter, moeder, oma, (ex-)partner en mijzelf. E-mail